top of page
Search

Miten videot toimivat myynnin vauhdittajana?

mainoskuvaus
Paras video on toteutettu video. Kevyelläkin kalustolla saa hyvää materiaalia aikaan.

Vielä tovi sitten videot olivat vain harvoilla yrityksillä käytössä. Niiden suosio ja tehokkuus on kuitenkin kasvanut huimasti, eikä yhdenkään yrityksen enää pitäisi sivuuttaa videomarkkinointia. Videot kasvattavat myyntiä, auttavat rekrytoinnissa ja kasvattavat tunnettuutta. Älä siis jätä käyttämättä tätä loistavaa keinoa.


Videoita moneen eri tarkoitukseen


Videoita on monta eri tyyppiä erilaisiin markkinointitarkoituksiin. Melko yleisesti käytössä on perinteiset yritysesittelyvideot, joissa esitellään yrityksen toimintaa. Videoista on kuitenkin moneksi ja niiden käyttö kannattaa ottaa rohkeasti osaksi markkinointistrategiaa ja työkaluksi myyntiin! Alla listattu muutamia eri tyyppisiä videoita:


  • brändivideo vahvistamaan mielikuvia ja tunnettuutta

  • tuote- ja konseptivideot, kun halutaan tuoda esiin tuotteen tai palvelun ominaisuuksia

  • case study-videoilla päästetään teidän asiakkaanne ääneen kertomaan onnistuneista projekteista

  • mainosvideot auttavat erilaisten kampanjoiden materiaalina ja huomion herättäjänä

  • rekrytointivideot kertovat työntekijöiden aidoista kokemuksista houkutellen parhaat kandidaatit hakemaan juuri teille töihin

  • still- ja studiokuvaksilla tuotetaan laadukkaita kuvia vahvistamaan yrityksen imagoa ja videomarkkinoinnin tueksi


Määrittele, suunnittele, tuikkaa eetteriin, käytä analytiikkaa ja kassasi kilisee!


Ensimmäinen steppi on määrittää ostoprosessi: Miten potentiaalinen prospekti etenee asiakkaaksesi. Sen jälkeen määritellään millaisia videosisältöjä kannattaa sisällyttää matkan varrelle. Alkuun pyritään saamaan huomiota ja herättämään kiinnostusta. Brändi, tuotteet tai palvelu tuodaan esiin tunteisiin vetoavalla tavalla tai tarjotaan suora ratkaisu johonkin ongelmaan. Toisessa vaiheessa on turha tunteilla, lyö faktat pöytään! Tässä vaiheessa esimerkiksi konseptivideot ovat loistava apu. Konseptivideolla pystyt tuomaan esiin tuotteesi tai palvelusi yksityiskohtaiset ominaisuudet ja hyödyt esiin helposti. Tämän jälkeen, kun kassa alkaa kilisemään kannattaa kiinnittää huomiota vielä jälkimarkkinointiin, jotta saat sitoutettua asiakkaasi.


Markkinointi videoilla kuulostaa melko yksinkertaiselta, mutta älä lankea tähän ansaan. Videoita ei kannata tuutata eetteriin ja odottaa niiden tuovan kauppaa itsestään. Videomarkkinoinnin tueksi tarvitset sopivat toimintakehotteet, joilla ohjaat katselijan haluttuun maaliin asti. Harjaantunut videotuotantoyhtiö osaa kertoa, millaisia videoita kannattaa käyttää missäkin tilanteessa. He osaavat opastaa oikeiden jakelukanavien käytössä, videoiden markkinoinnissa ja analytiikan hyödyntämisessä. Samalla saat käyttöösi ammattilaiset, jotka käsikirjoittavat, tuottavat ja viimeistelevät videot juuri oikeanlaisiksi.


Jos omat taidot tai aika ei riitä videoiden tekemiseen, kannattaa ulkoistaa se osaavalle kumppanille. Smooth Monday tekee merkityksellisiä videoita, joilla saadaan myyntiin vauhtia. Ole yhteydessä Hennaan tai Markukseen ja keskustellaan teidän yrityksenne tavoitteista ja siitä kuinka Smooth Monday voisi auttaa teitä pääsemään tavoitteeseenne!


Markuksen tavoitat osoitteesta markus@smoothmonday.fi ja Hennan henna@smoothmonday.fi


bottom of page